Aiways binnenkort beschikbaar in Italië

Aiways binnenkort beschikbaar in Italië

Aiways binnenkort beschikbaar in Italië 1544 998 AIWAYS

Aiways werkt samen met auto-importeur Koelliker Group om verkoopkansen op de Italiaanse automarkt te ontwikkelen. De verwachting is dat Italiaanse EV-kopers later dit jaar de Aiways U5, die al in vijf Europese landen te koop is, bij Koelliker kunnen bestellen.

Alex Klose, Executive Vice President Overseas Operations bij Aiways, merkte op: “We houden de Italiaanse markt al een tijdje in de gaten en we zijn verheugd om samen te werken met de ervaren auto-importeur Koelliker. Onze aantrekkelijke auto’s en hun bewezen staat van dienst in de verkoop en marketing van buitenlandse auto’s geven ons de beste kans om Italiaanse EV-kopers naar het merk Aiways te trekken.”

Luca Ronconi, CEO van Koelliker Group, merkte op: “Er is een enorm potentieel voor een hoogwaardige en innovatieve elektrische SUV op de Italiaanse markt – en de Aiways U5 is de perfecte kanshebber. We hebben vele jaren ervaring met het verkopen van buitenlandse voertuigen aan Italiaanse autokopers, en dit is het juiste moment om de Aiways U5 te introduceren bij een breed publiek van potentiële kopers.

Sinds mei 2020 heeft Aiways meer dan 2.500 Aiways U5-modellen geëxporteerd en werd daarmee de eerste Chinese EV-startup die auto’s in Europa verkocht. Klanten in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Nederland kunnen de Aiways U5 nu al online via exclusieve retailers bestellen, Italië volgt dus. Tegen eind 2021 zullen nog meer EVA- en EU-landen aan deze lijst worden toegevoegd.

Tijdens de Milano Monza Auto Show deze week (10-13 juni) zal Koelliker Group twee Aiways U5-modellen tonen, waarbij Italiaanse media en publieksbezoekers de kans krijgen om de auto zelf te ervaren.

De Koelliker Group, opgericht in 1936, is een leider in de import en verkoop van auto’s in Italië, met een specialisatie voor het op de markt brengen van nieuwe merken en het ondersteunen van hun commerciële ontwikkeling. Het bedrijf heeft sinds de oprichting meer dan twee miljoen voertuigen verkocht voor tal van buitenlandse merken.

Dit is een officieel persbericht van Aiways.