Reviews : Aiways U5 goed ontvangen!

Reviews Aiways U5 nederland

Niet alleen wij zijn enthousiast over de Aiways U5!

De Aiways U5 krijg veel prachtige recensies. En dat is niet voor niks! De U5 is completer uitgerust dan andere auto’s in z’n prijsklasse en biedt een zee aan ruimte.

En dat voor een prijs die met recht scherp kan worden genoemd: de zeer complete Aiways U5 is al te bestellen vanaf € 39.950,00 (incl. btw) of lease v.a. € 495,- p/m.

Royaal van binnen en van buiten

Als nieuw EV-only merk in Nederland zijn we altijd blij als anderen net zo enthousiast zijn over de Aiways U5 als wijzelf.  Er verschijnen meer EV modellen op de markt, waar we op sommige punten op elkaar lijken zijn er gelukkig ook verschillen.

De U5 wordt in reviews geroemd om zijn ruimte. Zowel binnenruimte voor berijders en passagiers, als de (vlakke) laadruimte kan op positieve commentaren rekenen.

Aiways zet in op compleet uitgeruste auto’s waar je geen extra’s bij hoeft aan te schaffen. Ook dat wordt gezien. In het segment elektrische SUV’s komt ook onze scherpe prijs naar voren. Hieronder een selectie van reviews van de Aiways U5 die we regelmatig updaten.

AD autotest: “De Aiways U5 smaakt naar meer!”

In de AD autotest kwam de Aiways U5 goed naar voren:

“Het is een geliefd SUV-achtig model, je zit lekker hoog en de actieradius is relatief groot (400 km in theorie, 300 km tijdens deze test). Zelfs een concurrent als Hyundai is met de Kona al duurder en de Tesla Model 3 biedt weer veel minder binnenruimte. Vooral achterin is de hoofd- en beenruimte exceptioneel.”

“De Aiways U5 is een serieuze concurrent voor de al bestaande elektrische modellen. Qua afwerking en materiaalgebruik bevindt hij zich op het niveau van Tesla en qua actieradius en prijs overtreft hij de meeste concurrenten. Zijn ruimte maakt hem tot een echte gezinsauto.”

RTL / Bright eerste indruk Aiways: “Echt kneiterveel auto voor je geld!”

RTL/Bright testte de Aiways U5:

Op basis van de eerste indruk kan ik niet anders zeggen dan dat je echt kneiterveel auto voor je geld krijgt, dat het een mooi afgewerkte auto van buiten en van binnen is.”

“Of je kiest voor de standaard of voor de meest luxe, de uitrusting is rijk te noemen. Alle rij-assistentie is bijvoorbeeld standaard: lane keeping, adaptive cruise control, automatisch grootlicht, verkeersbordherkenning, automatisch filerijden, dode hoek herkenning en kruisend verkeer herkenning. Ook voor de standaardversie hoef je de sleutel niet uit de broekzak te halen. Keyless entry met de hippe sleutel kost niets extra. Starten doe je door het rempedaal aan te tikken en de versnellingsbak naar de D te draaien. Net als in een Tesla.”

TopGear autotest: “De Aiways U5 verrast positief”

Automagazine en plaftom TopGear testte ook de Aiways U5:

“Qua formaat moet je denken aan een BMW X3 – dat scheelt hier en daar hooguit wat centimeters. Hij ziet er beslist niet verkeerd uit, een beetje ‘Volvo meets Mazda’ met een heleboel vleugjes andere dingen.”

“Hij is stil, comfortabel en belachelijk ruim. En betaalbaar, want 41.850 euro voor ons model (er is ook een ‘Standaard’ voor € 39.950 en een ‘Premium’ voor € 43.850) is buitengewoon concurrerend. Er zijn heus nog wel wat puntjes op diverse i’s te zetten, maar er zullen geregeld updates komen die dingen bijschaven en beter maken. De ontwikkeling van volgende modellen (drie keer raden? Inderdaad: U6 en U7) is in volle gang.”

Review Aiways U5 door Bright na 4 weken rijden: “Geen slechte score!”

Bright kreeg de Aiways U5 4 weken mee om de EV uitgebreid te testen. In zijn uitgebreide review op YouTube neemt Rutger Middendorp je mee in hoe hij de auto ervaren heeft. De de ruim 12 minuten durende review is te zien op het YouTube-kanaal van Bright.

Leuk detail is dat hij ons in zijn review wees op iets waarvan wij niet wisten dat het zo bijzonder was en wat we niet vermelden in onze specificatielijst: er zit bij de binnenspiegel een usb-aansluiting voor een dash-cam. Hij vond het ‘genius’. Daar zijn we dan wel weer blij mee!