Ontdek de voordelen van elektrisch rijden

Nederland wordt elektrisch!

Elektrisch rijden is duurzamer en voordelig.

Steeds meer mensen in Nederland ontdekken elektrisch rijden en zij maken de overstap van een benzineauto naar een 100% elektrische auto. Waarom is elektrisch zo populair? Het is natuurlijk veel duurzamer in gebruik door nul CO2 uitstoot bij het rijden. In de praktijk levert elektrisch rijden ook flink wat voordeel op. En niet alleen door de aantrekkelijke lage bijtelling. Wilt u weten of elektrisch rijden interessant voor u is? Plan een gesprek met één van onze EV-experts.

Elektrisch rijden = duurzaam rijden

Met een elektrische auto rijdt u emissievrij. Dus u stoot geen schadelijke CO2 uit die een enorme impact heeft op het klimaat en het milieu. Wat veel mensen niet weten is dat elektrisch rijden ook leidt tot minder uitstoot van fijnstof.

Dat zit zo: iedere auto stoot fijnstof uit door slijtage aan de remmen door het rijgedrag. Een elektrische auto heeft een tot 40% lagere uitstoot van fijnstof dan een benzineauto. Dat komt omdat een elektrische auto door minder slijtage aan de remmen heeft door regenereren bij het remmen. Nog duurzamer wordt het natuurlijk wanneer u uw elektrische auto oplaadt met groene stroom in plaats van het gebruik van fossiele brandstof.


Elektrisch rijden = voordelig rijden

Met elektrische auto betaalt u geen BPM bij de aanschaf en geen wegenbelasting tot en met 2024. Wanneer u een auto least of zakelijk rijdt bent u vast ook bekend met de fiscale bijtelling. In Nederland zijn elektrische auto’s fiscaal aantrekkelijker dan bezineauto’s vanwege de lagere fiscale bijtelling. In 2021 is deze bijtelling 12% van de cataloguswaarde. De Aiways U5 rijdt u overigens nu zelfs nog met 8% bijtelling!

De kosten per kilometer zijn ook lager bij een elektrische auto. Met een zuinige benzineauto bent u nog steeds 2,5 keer zo duur uit per kilometer dan bij elektrisch rijden met thuis-opladen. Wat elektrisch rijden ook voordeling maakt is dat u aanzienlijk minder onderhoudskosten heeft. Zo hoeft u met de Aiways U5 maar eens per 100.000 km voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage. En dat scheelt enorm in de kosten!

Aiways U5 zakelijk elektrisch rijden bijtelling

Bijtelling: hoe zit het nu precies?

Wanneer u de auto van de zaak meer dan 500km per jaar ook privé gebruikt is er sprake van fiscale bijtelling. De bijtelling voor auto’s met brandstofmotor is 22% van de catalogusprijs van de auto. Voor elektrische auto’s is dit percentage in 2021 12%. In 2022 zal de bijtelling voor EV’s stijgen naar 16% (tot en met 2024). In het Klimaatakkoord heeft de overheid besloten om in 2026 de bijtelling voor EV’s en auto’s met brandstofmotor gelijk te trekken naar 22%.

Nederland is Europees koploper in het stimuleren van elektrisch rijden door een verlaagd bijtellingspercentage en andere vormen van stimulering. Bij de Aiways U5 kunt u nog profiteren van onze modellen met 8% bijtelling. Dit scheelt u al snel zo’n € 3.000 aan bijtelling.

Aiways U5 review AD autotest

Dit jaar rijden er al 43% meer elektrische auto’s dan vorig jaar. U binnenkort ook?


Ontdek uw voordeel

Wilt u weten of elektrisch rijden interessant voor u is? Plan een afspraak met één van onze EV experts.

Aiways U5 contact overstappen

Voorbeeldberekening bijtelling

Wat is concreet het voordeel van de Aiways U5 Premium ten opzichte van een vergelijkbare elektrische SUV? De 8% bijtelling natuurlijk, maar wat levert u dat nu precies op? Wij rekenen het daarom graag even voor u uit.

Uw netto bijtelling hangt af van onder andere de belastingschijf waar u in zit. Bijtelling wordt gezien als bruto salaris, waardoor het ook effect op bijvoorbeeld uw heffingskorting kan hebben. Stel, we gebruiken de belastingschijf van 37,1%, dan kan uw netto bijtelling bij de Aiways U5 vanaf € 106,19 zijn en uw netto bijtelling bij een vergelijkbare SUV vanaf € 196,01 zijn.

U bespaart dus al snel ruim € 2.900 bruto per jaar aan bijtelling wanneer u vandaag nog kiest voor de 100% elektrische Aiways U5 met 8% bijtelling.

Aiways U5 Premium

  • Fiscale waarde: €42.935
  • Bijtelling 8% tot € 45.000
  • Bruto bijtelling per jaar: 42.935 * 8% = € 3.434,80
  • Bruto bijtelling per maand: 3.434,80 / 12 = € 286,23

100% elektrische SUV (met vergelijkbare opties)

  • Fiscale waarde: € 47.000
  • Bijtelling 12% tot € 40.000 en bijtelling 22% boven € 40.000
  • Bruto bijtelling per jaar: € 6.340
  • Bruto bijtelling per maand: € 528,33

Onvergelijkbaar.
In ruimte, uitrusting
en prijs.

De 100% elektrische Aiways U5 heeft royale ruimte, een actieradius van 400 km en is standaard uitgerust met alle comfort en veiligheidssystemen die u nodig heeft. En de prijs? Al vanaf € 495,- per maand of € 39.950,-. Onvergelijkbaar voordelig dus.