Ontdek de AIWAYS U5

De meest ruime, complete
en 100% elektrische SUV in z’n klasse!

Expressief exterieur, indrukwekkend interieur.

De Aiways U5 is standaard van alle gemakken voorzien. Je kunt uiterst comfortabel genieten van je grootse entree: het elegante maar dynamische ontwerp wekt een indruk die even esthetisch als tijdloos is. Het interieur maakt indruk met een minimalistische vormentaal en hoogwaardige materialen.

De U5 heeft een breed scala aan verlichtingsmogelijkheden,  een zwevend touchscreen als centraal bedieningselement en buitengewoon veel ruimte. Dankzij in z’n klasse unieke stahoogte en beenruimte definieert de Aiways U5 de binnenruimte van een EV opnieuw. In de royale U5 voel je je direct thuis.

Exterieur AIWAYS U5
Exterieur detail AIWAYS U5

Innovatieve technologieën voor geavanceerde beveiliging.

4,68 m lang, 1,87 m breed, 1,7 m hoog. Dit vijfdeursmodel maakt niet alleen indruk met zijn omvang en gestroomlijnde silhouet, maar ook met esthetische details zoals verlaagde deurgrepen en luchtgeleidende spoiler. Zo heeft de U5 een betere aerodynamica. De laadaansluiting onder de linker koplamp is gemakkelijk toegankelijk en uit het zicht verwerkt.

In de spotlight: licht

De koplampen en achterlichten zelf zijn ook blikvangers. Met de L-vormige LED-koplamp en de over de hele achterkant geïntegreerde LED-achterlichten. Met hun unieke gelaagde ontwerp passen ze perfect in de vorm van het voertuig.

AIWAYS U5 exterieur - velgen
AIWAYS U5 exterieur -velgen

Lichtmetalen velgen

In de standaardversie maken 17-inch lichtmetalen velgen contact met de weg, in de PRIME-variant tweekleurige 19-inch lichtmetalen velgen met optimale bandenaërodynamica.

AIWAYS U5 exterieur - autodak en reling

Autodak en reling

Dankzij de geïntegreerde dakrails kan je tot 75 kg extra bagage vervoeren. Het dak is verkrijgbaar in zwart of passend bij de gekozen kleur. Bovendien zorgen dubbele dakspoilers voor een optimale aerodynamica. En voor een gestroomlijnde look natuurlijk.

AIWAYS U5 exterieur - autodak en reling
AIWAYS U5 exterieur - kofferbak
AIWAYS U5 exterieur -kofferbak

Kofferbak

Bij de PRIME uitvoering open je de elektrische achterklep met een druk op de knop of contactloos met een simpele voetbeweging. De Aiways U5 heeft als één van de weinige EV’s een vlakke laadvloer. Het ontbreken van een laaddrempel maakt het in- en uitladen eenvoudiger dan ooit.

AIWAYS U5 interieur - stoelen

Zeker handig

In de U5 zit jij en je medepassagiers op zachte, met leer beklede stoelen in de PRIME-uitrusting, die een veilig houvast van alle kanten garanderen. Als bestuurder heb je een stoel die in zes richtingen kan worden versteld (vier richtingen voor de passagier) en een elektrisch verstelbare lendensteun in twee richtingen. Gewatteerde middenarmsteunen bieden extra comfort, zowel in de voorin als achterin. Daar kan de rugleuning van de achterbank in een verhouding van 60:40 worden neergeklapt. Dankzij de neerklapbare achterbank heb je een vlak compartiment met een inhoud van 1.543 liter. En met de I-SIZE kinderzitjesbevestiging biedt de U5 een groot deel van extra veiligheid voor kinderen.

AIWAYS U5 interieur - stoelen
AIWAYS U5 interieur - alles in zicht
AIWAYS U5 interieur - alles in zicht

Alles in zicht

De toekomst is al aanwezig in de cockpit van de U5. Een driedelig combinatiedisplay (4,2 ″ / 7 ″ / 4,2 ″) dat naar de bestuurder is gericht, maakt een digitaal overzicht van alle belangrijke reisinformatie mogelijk, zoals de laadtoestand van de batterij of het traploze recuperatiegedrag. Aangezien het stuur bekleed met microvezel-leer aan de boven- en onderkant is afgeplat, heb je altijd vrij zicht op de futuristische instrumenten. Ook het stuur kan je naar wens in hoogte en diepte verstellen.

AIWAYS U5 interieur - cockpit

Minimalistische cockpit, maximale controle

Het hart van je nieuwe U5: het zwevende 12,3-inch LCD-touchscreen (1920 × 720 dpi) met antireflectie-, reflectie- en vingerafdrukbescherming. Het touchscreen biedt intuïtieve en snelle toegang tot entertainment, automatische airconditioning, panoramadak en nog veel meer. Verwarrende en lelijke schakelaars, hendels en knoppen in de cockpit behoren tot het verleden. Je smartphone kan je eenvoudig koppelen met Apple CarPlay en bedienen via het touchscreen.

AIWAYS U5 interieur - cockpit
AIWAYS U5 interieur - dakraam

Een dak voor dat cabrioletgevoel

Het PRIME U5 model biedt verreweg het grootste panoramische zonnedak in zijn klasse. Twee derde van het dak laat het licht binnen en het toch al ruime interieur lijkt nog groter. Geniet van het fantastische uitzicht naar boven en vergeet zonnebrandcrème niet!

AIWAYS U5 interieur - opbergruimte

Zeker handig

Met de Aiways U5 mis je niets. Zeker niet in de ruimte. Of het nu gaat om de kleine dingen of de hele grote. Met praktische opbergruimte in en onder de middenconsole, in de portieren kan je alles makkelijk en snel opbergen. Dankzij een inhoud van 432 liter en 1.555 liter met de achterbank neergeklapt, hoeft je op vakantie geen koffer thuis te laten. Als zelfs dat nog niet genoeg is, is er extra ruimte in de kofferbak onder de laadvloer – maar niet voor de laadkabels, want die zijn al handig onder de motorkap opgeborgen en binnen handbereik.

AIWAYS U5 interieur - opbergruimte
AIWAYS U5 interieur - temperatuur
AIWAYS U5 interieur - temperatuur

Temperatuur? Afhankelijk van je temperament!

Dankzij de automatische klimaatregeling met twee zones kan je als bestuurder en bijrijder genieten van eigen gewenste temperaturen. Gemakkelijk verstelbaar via het centrale touchscreen. Een airconditioningventilator maakt het mogelijk de temperaturen achterin aan te passen voor passagiers. Mocht je ooit in de file staan, dan kan je de automatische airconditioning ook laten draaien als de motor is uitgeschakeld.

De carrosserie

De kooicarrosserie van de Aiways U5 is ’s werelds eerste carrosserieconstructie gebaseerd op een “stalen bovenzijde – aluminium onder” principe. Het overeenkomstige materiaal wordt gebruikt waar het nodig is. De passagierscel van de U5 bestaat uit een mengsel van 52% aluminium en 47,6% hoogwaardig staal en is ontwikkeld door de engineeringteams van Aiways in Duitsland en China. Het gebruikte staal is ongeveer vier keer sterker dan conventioneel hoogwaardig staal.

Dankzij baanbrekende lijm-, giet- en vormtechnieken is het chassis ongeveer 50% stijver dan een vergelijkbare staalconstructie en bereikt zo een stijfheid op Euro NCAP 5-sterrenniveau. Gegoten aluminium zorgt voor een lichtere en stijvere algehele constructie. Het resultaat is een XCITE-model met een leeggewicht van 1.720 kg, inclusief 63kWh-accu. Het PRIME-model weegt 50 kg meer.

Innovatieve technologieën voor geavanceerde beveiliging.

De Aiways U5 combineert een groot aantal actieve met passieve technologieën voor je gemak en veiligheid. De U5 is uitgerust met 12 ultrasoonradars, 5 HD-camera’s, 3 millimetergolfradars en 2 binnencamera’s. Zo heb je een volledig digitaal zicht rondom de auto. De sensoren en camera’s registreren wegen, voertuigen, voetgangers en obstakels en helpen aanrijdingen te voorkomen. Bovendien zorgen 6 airbags en verschillende geavanceerde rijhulpsystemen voor bescherming van jezelf en je medepassagiers.

De passagierscel voldoet aan de 5-sterrenvereisten van Euro NCAP. Extra beveiligingsfuncties voorkomen diefstal of helpen bij noodsituaties. Dankzij het extreem lage zwaartepunt wordt de zijwaartse kanteling ook in bochten verminderd. Dit komt tot uiting in een wendbaarder en dynamischer, maar altijd veilig rijgedrag. De U5 is klaar voor autonoom rijden (L2 +).

Adaptieve cruisecontrol

Tot een snelheid van 130 km/u controleert een sensor je snelheid en past deze aan de positie van de voorliggers aan. Dit zorgt voor een constante veiligheidsafstand tot voorliggers.

Verkeers​opstoppings​assistent

De Traffic Jam Assistant verhoogt je rijcomfort, vooral in een stop & go-situatie. Het systeem accelereert, remt en start automatisch en kan binnen bepaalde limieten ook stuurmanoeuvres uitvoeren. Het blijft actief tot een snelheid van 120 km/u.

Noodremassistent (AEB)

De noodremassistent waarschuwt je voor een dreigende aanrijding met een ander voertuig, fiets of voetganger om deze te vermijden of te beperken. Als je zelf geen actie onderneemt, remt de assistent de auto automatisch af om de aanrijding te vermijden of in ieder geval te verminderen.

Preventieve Collision Protection Assistant (FCW)

De Preventive Collision Protection Assistant detecteert andere voertuigen en voetgangers voor je met behulp van detectieradar en naar voren gerichte camera’s. Als je een voorligger of een voetganger nadert met een snelheid van meer dan 10 km/u, klinkt er een alarmtoon. Er verschijnt ook informatie op het instrumentenpaneel om je eraan te herinneren de auto te vertragen en een veilige afstand aan te houden.

Lane Keeping Assist (LKA)

De waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook helpt u om je auto op de rijstrook te houden. Als de auto per ongeluk de rijstrook verlaat, detecteert het assistentiesysteem dit door middel van een naar voren gerichte camera en corrigeert het automatisch sturen, remmen of accelereren. De assistent is actief bij snelheden tussen 60 en 120 km / u en waarschuwt je ook als je je handen langer dan 8 seconden van het stuur haalt.

Blind Spot Assistant (BSD)

De dodehoekassistent helpt je om zaken bij te houden en waarschuwt je met een zoemer en een waarschuwingslampje voor andere naderende voertuigen bij het wisselen van rijstrook. Het waarschuwingssysteem voor het openen van de deur is in het systeem geïntegreerd en waarschuwt je en passagiers als ze de auto willen verlaten en een ander voertuig nadert.

Stroomonderbreking bij aanrijding

Bij een aanrijding met de auto worden alle portieren automatisch ontgrendeld en gaan de stuur- en alarmknipperlichten knipperen. Bovendien worden alle andere circuits onmiddellijk uitgeschakeld om er zeker van te zijn dat er geen kortsluiting of verbranding in het voertuig kan ontstaan.

Parkeerhulp

Om de parkeerhulp te activeren, hoef je alleen maar aan de schakelaar op de middenconsole te trekken en met gematigde snelheid verder te rijden. Een akoestisch signaal en een tekst op het display informeren je over een geschikte parkeerplaats. Om het automatische parkeerproces te activeren, druk je de schakelaar in en trap je tegelijkertijd het rempedaal in.

Airbags AIWAYS U5

Airbags

De airbags maken deel uit van het passieve veiligheidssysteem en vormen een aanvulling op de driepuntsgordel. Het airbagsysteem omvat de bestuurdersairbag, de passagiersairbag voorin, de zij-airbags voorin en de hoofdairbags aan beide zijden. Bij een frontale aanrijding biedt de airbag extra bescherming voor het hoofd en de borst van de inzittende; Bij een ernstige aanrijding van opzij kunnen zij-airbags en hoofdairbags de ernst van het letsel verminderen.

Technische details AIWAYS U5

AIWAYS U5 Premium

Motorprestaties

150 kW / 204 PS

Maximaal koppel

310 Nm

0-100 km/h

7,8 s

Gewicht

1770 kg

Bereik

400 km

Snelle oplaadtijd

35 min*

Batterij capaciteit

63 kWh

* van 20% tot 80% bij laadstations met hoog vermogen (DC-laden)

AIWAYS U5 Standaard

Motorprestaties

150 kW / 204 PS

Maximaal koppel

310 Nm

0-100 km/h

7,5 s

Gewicht

1720 kg

Bereik

410 km

Snelle oplaadtijd

35 min*

Batterij capaciteit

63 kWh

* van 20% tot 80% bij laadstations met hoog vermogen (DC-laden)

Aandrijflijn en accupakket

Accu AIWAYS U5
  • De door Aiways zelf ontwikkelde permanent magnetische synchrone elektromotor is een krachtige motor met een indrukwekkend vermogen: 150 kW (204 pk) en een maximumkoppel van 310 Nm. Deze garanderen een dynamische respons in combinatie met maximale efficiëntie en nul emissies.

  • Het accupakket dat in een sandwichstructuur in de Aiways U5 is geïnstalleerd, bestaat uit 24 modules met een hoge energiedichtheid. De modules zijn afkomstig van de gerenommeerde leverancier CATL, terwijl de batterij en batterij-elektronica in eigen huis ontwikkeld zijn. De innovatieve accu haalt een vermogen van 63 kWh en drijft de motor aan met ruim 150 kW en 310 Nm. Dit maakt een actieradius van 410 km mogelijk (390 km voor het Premiummodel). * Vanwege de hoge laadefficiëntie duurt het opladen van 20% tot 80% (DC) slechts 35 minuten.

    * bepaald onder testomstandigheden vergelijkbaar met WLTP, officieel rapport van juli 2020

  • In tegenstelling tot andere auto-accusets heeft het Battery Pack in de U5 een gepatenteerde sandwichstructuur. De meerlaagse structuur voegt een isolatieschild toe tussen de batterijmodule en de koelplaat. Op deze manier wordt de “droge zone” (batterijmodule) gescheiden van de “natte zone” (koelplaat). De efficiënte koeling en voorverwarming verbeteren de efficiëntie van de batterij, wat een hogere capaciteit en dus een groter bereik mogelijk maakt. Bovendien profiteer je van een lange levensduur. Zelfs na 8 jaar levert het Battery Pack nog steeds een unieke 75% van de originele capaciteit.

  • De scheiding van de droge en natte zone garandeert een niveau van veiligheid dat voorheen onbereikbaar was. Zelfs als de batterij zou vervormen of breken. Zelfs bij een aanzienlijke impact is de batterijmodule beschermd tegen ontsnappend koelmiddel. Dit elimineert het risico op brand of zelfs een explosie. Bovendien dient een opening van 15 mm tussen de onderkant van de batterijplaat en de batterijmodule als stootbescherming.

  • Goed geïsoleerd, wordt de batterijmodule tegen oververhitting beschermd door een waterkoelsysteem. Tegelijkertijd verhoogt het ook de laadefficiëntie en maakt het een hogere capaciteit mogelijk. Uitgebreide simulaties en tests (inclusief knijptest, valtest, brandtest, overstromingstest, triltest) bevestigen dat het koelsysteem in de U5 eersteklas veiligheid biedt.

De Aiways U5 : zeer ruim en compleet uitgerust!

Van alle gemakken voorzien!

AIWAYS U5 Standaard

40/60 achterbank met midden-armsteun
3 rijmodi: ECO / Normaal / Sport
6 airbags
Adaptieve cruisecontrol
Traffic Jam Assistant (TJA)
Noodremassistent (AEB)
Preventieve Collision Protection Assistant (FCW)
Lane Keeping Assist (LKA)
Blind Spot Assistant (BSD)
Lane Change Auxiliary Function (LCA)
Stroomonderbreking bij aanrijding
Noodoproep

Parkeersensoren achter
360° panorama-camera
Keyless entry & go
Elektrische achteruitkijkspiegels
Ontgrendeling op afstand van de achterklep
Audiosysteem met 8 luidsprekers met Bluetooth en USB
Smartphone-verbinding via bluetooth
Audioknoppen op het stuur
17-inch lichtmetalen velgen
Verankeringspunten voor kinderzitjes op de achterbank

Van alle gemakken voorzien en meer!

AIWAYS U5 Premium

Tweekleurige carrosserie mogelijk (zwart dak)
19-inch lichtmetalen velgen
Panorama-zonnedak
Privacybescherming achterklep glas
Stoelen met lederen bekleding (zwart / crèmewit)
Verwarmbare voorstoelen
Extra bedieningspaneel voor de airconditioning
Parkeerassistent (APA)
Parkeersensoren voor & achter
Volautomatisch LED groot- en dimlicht
Led-dagrijverlichting
12,3-inch LCD-touchscreen in het midden voor alle voertuigfuncties
Automatisch op afstand bedienbare twee-zone airconditioning
Multifunctioneel stuur omwikkeld met microfiber leer
Sfeerverlichting
Bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar in 6 richtingen met lendensteun
Bijrijdersstoel elektrisch verstelbaar in 4 richtingen
Keyless entry en go

40/60 achterbank met middenarmsteun
3 rijmodi: ECO / Normaal / Sport
6 airbags
Adaptieve cruisecontrol
Traffic Jam Assistant (TJA)
Noodremassistent (AEB)
Preventieve Collision Protection Assistant (FCW)
Lane Keeping Assist (LKA)
Blind Spot Assistant (BSD)
Lane Change Auxiliary Function (LCA)
Stroomonderbreking bij aanrijding
Noodoproep
Verankeringspunten voor kinderzitjes op de achterbank
360° panoramacamera
Elektrisch bedien- en inklapbare buitenspiegels
Ontgrendeling op afstand van de achterklep
Audiosysteem met 8 luidsprekers met Bluetooth en USB
Smartphone-verbinding via bluetooth
Audioknoppen op het stuur

Aiways U5 overstappen

Maak ook de overstap naar zakelijk elektrisch rijden!

Maak een advies-afspraak

Elektrisch rijden met Aiways is zakelijk niet alleen duurzaam en comfortabel, maar ook zeer voordelig. Maar er komt meer kijken bij elektrisch rijden zoals mogelijke subsidies of een laadpaal thuis.

Daarom helpen we je graag bij je overstap. Maak nu een afspraak met onze adviseurs, stuur een email en we nemen graag contact met je op!