Veelgestelde vragen

Aiways U5 review AD autotest

Stel uw vraag

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen die we ontvangen van geïnteresseerden in de Aiways U5 en Aiways. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u naar aanleiding van deze pagina alsnog een vraag? Laat het ons gerust weten via het formulier hieronder of bel 085 – 44 44 595.

  Motorrijtuigenbelasting wordt op een elektrische auto tot 2025 niet geheven. Tot die tijd rijdt u dus motorrijtuigenbelasting vrij.

  De inhoud van de bagageruimte is 432 liter tot aan de achterbank. Met neergeklapte achterbank is de inhoud 1555 liter.

  U kunt op deze website direct en eenvoudig een offerte aanvraag doen, deze zal dan per direct aan u verstuurd worden. Een offerte aanvragen voor de Aiways U5 kunt u hier: Offerte aanvragen

  Wilt u liever persoonlijk contact, dan kunt u direct contact met ons opnemen: 085 – 44 44 595.

  De Aiways U5  is per direct leverbaar. Nu nog met 8% bijtelling.

  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een mogelijkheid voor een trekhaak voor op de Aiways U5. De aanhangwagengewichten zijn nog niet bekend.

  Jazeker. Deze staan vermeld op deze website en kunnen hier gedownload worden. Deze lijsten zijn alleen digitaal beschikbaar. U kunt de prijs en specificatielijst hier downloaden: Prijs- en specificatielijst.

  De auto is voorzien van een 1-fase lader. De effectieve laadtijd van 20% naar 80% is 35 minuten. Bij de auto wordt standaard een type2 laadkabel geleverd. De auto kan met 90 kw bij de snel lader geladen worden. Een 3-fase lader is in ontwikkeling, nog niet duidelijk is wanneer deze leverbaar zal zijn.

  Jazeker. Wanneer u een offerte aanvraagt via de website kunt u aangeven of u uw huidige auto wilt inruilen. Onze adviseurs nemen dan contact met u op over de inruilmogelijkheden en waarde. Als u uw huidige auto wilt inruilen hebben wij aanvullende informatie van u nodig:

  • Een adviseur ontvangt dan graag het kenteken van uw auto
  • De huidige kilometerstand
  • De staat van onderhoud
  • Een omschrijving van (eventuele) schades
  • En diverse foto’s van uw huidige auto

  Nadat wij deze informatie van u ontvangen hebben, ontvangt u van Aiways Distributie Nederland een offerte op maat met daarin de inruilprijs van uw huidige auto verwerkt.

  Ja. Het Standaard en Premium model 2021 zijn beschikbaar met 8% bijtelling. De voorraad met 8% bijtelling is beperkt, dus als u daar interesse in heeft wees er dan snel bij. Bekijk de modellen hier

  Een vergelijkbare auto qua formaat is de Skoda Enyaq of de Mitsubishi Outlander. De Aiways U5 is 4.68 meter lang en zeer ruim van binnen. Je kunt er met 5 volwassen personen ruim in zitten.

  De Aiways kunt u natuurlijk het beste ervaren door zelf een proefrit te maken. Voor een actueel overzicht van proefritdagen en proefritlocaties kunt u kijken op onze Proefritplanner.

  Wilt u een afspraak maken om een proefrit in te plannen? Dat kan natuurlijk ook, bel dan 085 – 44 44 595 en we helpen u graag verder.

  Aiways is een EV start-up voor duurzame mobiliteit opgericht in 2017 in China die bij de productie samenwerkt met o.m. Duitse partners. Aiways verkoopt auto’s wereldwijd en is in Europa actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Denemarken en binnenkort nog een aantal andere landen. Aiways produceert circa 200.000 auto’s per jaar. Meer lezen over Aiways kan hier.

  De onderhoudsservice en garantie van de Aiways U5 worden verzorgd door onze onderhoudspartner Profile. Zij hebben monteurs die speciaal door Aiways zijn opgeleid en die zorgen voor het beste onderhoud van uw Aiways U5. Het echte onderhoud van de auto hoeft maar 1 keer per 100.000 kilometer uitgevoerd te worden. Klanten voor garantie en onderhoud bij een geselecteerd aantal vestigingen van Profile terecht.

  Eind 2021 zal de Aiways U6 uit gaan komen. Alles wat er over deze auto bekend is kunt u vinden op onze website: bekijk de U6.

  De actieradius van de Aiways U5 is 410 kilometer (Standaard model) en 400 kilometer (Premium model) volgens de WLTP norm. Het bereik van elektrische auto’s wordt officieel altijd beschreven volgens deze norm.

  De WLTP norm staat voor: Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure. Dit is een richtlijn die de wereldwijd geharmoniseerde standaard beschrijft voor het bepalen van voertuigemissies, brandstofverbruik en elektrisch bereik van lichte voertuigen (personenwagens en lichte bedrijfswagens).

  De garantie op Aiways is 5 jaar met een maximum van 150.000 km totaal. Op de accu is de garantie 8 jaar. Meer lezen over de garantie op de Aiways U5 kunt u hier: garantie.

  Op de prijs- en specificatielijst die op de website staat, vindt u een volledig overzicht van de uitrustingen per uitvoering/model: Prijs- en specificatielijst. Als u hier specifieke vragen over heeft neem dan gerust contact met ons op.

  U kunt de Aiways U5 leasen of kopen. Bij de aanschaf heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden zoals operational lease, financial lease, private lease of koop.

  Aiways Distributie Nederland werkt samen met leasemaatschappij Leas-e en kan dus een full operationele lease verzorgen. Mocht u al een eigen leasemaatschappij hebben, kunnen wij de auto ook aan uw eigen leasemaatschappij leveren.

  De leverbare uitvoeringen van de Aiways U5 zijn:

  • Standaard model : dit is qua uitrusting al een bijzonder complete auto en het leuke is dat deze zo compleet is dat u hier geen extra’s op hoeft te bestellen. Deze uitvoering is direct leverbaar.
  • Premium model : de meest luxe uitvoering is het Premium model. Deze uitvoering heeft alle uitrusting die er leverbaar is op de Aiways U5. Daarbij heeft u nog de keuze om de Premium met een zwart dak te kiezen, dit heeft een meerprijs wanneer u de auto koopt of least. Deze uitvoering is per direct leverbaar.

  De modellen zijn nu nog beschikbaar met 8% bijtelling.

  Ja, voor ondernemers is er nog een MIA regeling beschikbaar (Milieu investeringsaftrek). Meer informatie over deze regeling kunt u vinden op de website van de RVO.

  Via de centrale USB-aansluiting kunt u eenvoudig met Apple CarPlay of Android EasyConnection-CarbitLink uw mobiele telefoon gebruiken als navigatiesysteem op het centrale beeldscherm in de auto.

  Ontdek de AIWAYS U5

  De meest complete en voordelige elektrische SUV.
  Nu nog met 8% bijtelling en al vanaf € 495,- per maand!