De wintergids van Aiways: je elektrische auto optimaal voorbereiden op het koude seizoen

De wintergids van Aiways: je elektrische auto optimaal voorbereiden op het koude seizoen

De wintergids van Aiways: je elektrische auto optimaal voorbereiden op het koude seizoen 1648 1064 AIWAYS

Algemene tips om je Aiways klaar te maken voor het winterseizoen:

1. Aangepaste banden voor optimale veiligheid

Het wisselen naar winter- of vierseizoenenbanden is in de meeste Europese landen niet alleen wettelijk verplicht, maar is ook van cruciaal belang voor uw rijveiligheid in het koude seizoen. Onder de 7 graden Celsius bieden winterbanden betere grip en voorkomen ze uitglijden op sneeuw en ijs. Controleer de profieldiepte en zorg ervoor dat de luchtdruk correct is. Om optimale rijeigenschappen te garanderen, wordt een profieldiepte van minimaal 4 mm en regelmatige drukcontroles aanbevolen.

2. 12V-batterijcontrole: klaar voor gebruik, zelfs in de kou

Ook de 12V accu heeft in de winter last van de kou. Controleer regelmatig de staat ervan en houd de aansluitingen schoon en goed vast. Een accutest vóór de winter helpt onaangename verrassingen te voorkomen. In de Aiways U5 SUV kunt u de accuspanning altijd eenvoudig in de gaten houden op het bestuurdersinformatiedisplay.

3. Ruitensproeiersysteem: helder zicht onder alle weersomstandigheden

In de winter is een goed functionerend ruitensproeisysteem essentieel. Vul regelmatig antivries bij om bevriezing te voorkomen. Controleer of de sproeikoppen goed werken en lijn ze indien nodig opnieuw uit. Hiermee vermijdt u gevaarlijke blinde vluchten veroorzaakt door vuil en strooizout op de voorruit.

4. Wisserbladen: Effectieve reiniging van de voorruit

Controleer de staat van uw wisserbladen. Om een ​​optimale reiniging van de voorruit te garanderen, moeten broze of beschadigde wisserbladen worden vervangen. Breng bij vorst de wisserarmen omhoog om te voorkomen dat ze bevriezen en om de rubberen lippen te beschermen.

5. Interieurverzorging tegen vocht

Een schoon en droog interieur voorkomt dat de ramen beslaan. Verwijder regelmatig vuil en vocht, vooral onder de vloermatten. Droge vloermatten en regelmatige ventilatie helpen het vocht in het voertuig te verminderen.

6. Verlichting controleren

Goede verlichting is vooral in de winter belangrijk. Controleer alle lampen regelmatig om er zeker van te zijn dat ze werken en schoon zijn. Vervang defecte lampen onmiddellijk om een ​​optimaal zicht te garanderen.

7. Vergeet je winteraccessoires niet

Rust uw voertuig uit met een ijskrabber en een sneeuwbezem. Houd het dak en de motorkap sneeuwvrij om zichtbaarheid en veiligheid te garanderen. In besneeuwde gebieden moeten sneeuwkettingen klaar liggen om in de kofferbak te worden ingeleverd.

Met deze tips gaan jij en je elektrische auto goed voorbereid het koude seizoen tegemoet. Regelmatig onderhoud en verzorging zijn de sleutel tot veilig en comfortabel rijden in de winter.