Aiways neemt voor het eerst deel aan de 3e E-Cannonball

Aiways neemt voor het eerst deel aan de 3e E-Cannonball

Aiways neemt voor het eerst deel aan de 3e E-Cannonball 1024 683 AIWAYS

Van 25 tot 26 september zal de elektrische auto-vergelijkingsrit E-Cannonball voor de derde keer plaatsvinden – en AIWAYS is de eerste Chinese fabrikant die deelneemt. De start-up uit Shanghai levert twee van zijn batterij-elektrische SUV’s, Aiways U5’s. In totaal nemen 60 teams deel aan de vergelijkingsrit van 600 kilometer van Berlijn naar Moers. Voertuigen van alle elektrische automodellen die momenteel op de Duitse markt verkrijgbaar zijn, zijn vertegenwoordigd.

Elk team kan vrij de route, het aantal laadstops en hun laadstrategie kiezen. De positie van de voertuigen kan op elk moment online worden gevolgd door de toeschouwers met behulp van GPS-tracking.

Bij de E-Cannonball gaat het niet om snelheid, maar om tactiek: het doel is om de optimale sweet spot voor de elektrische auto te vinden, waarbij de verhouding tussen rijsnelheid / energieverbruik en laadsnelheid / batterijgrootte de optimale reistijd mogelijk maakt. Het risico is gespreid en in overeenstemming met de StVO.

Met zijn lange actieradius tot 410 kilometer (WLTP) en laadtijden van slechts 35 minuten voor zijn 63 kWh-batterij bij DC-snellaadstations van 20 tot 80 procent, biedt de Aiways U5 de beste voorwaarden voor lange afstanden zoals de E-Cannonball.

Dit is een officieel persbericht van Aiways.