Duizend kilometer volledig elektrisch rijden in één dag

Duizend kilometer volledig elektrisch rijden in één dag

Duizend kilometer volledig elektrisch rijden in één dag 1000 667 AIWAYS

Aiways stuurt twee van zijn elektrische SUV’s naar het prestigieuze endurance-event ED1000 in aanloop naar IAA Mobility in München (6-12 sept). Autocoureur en helikopterpiloot Laura-Marie Geissler rijdt de Aiways U5 van Berlijn naar München.

Twee standaard elektrische SUV Aiways U5 nemen op zondag 5 september in Berlijn deel aan het endurance-event ED1000. Voor dit event leggen deelnemers duizend kilometer volledig elektrisch af van Berlijn naar München. Dit gebeurt volledig op batterijvermogen. Het doel is om te bewijzen dat elektrische mobiliteit een haalbare kaart is voor het dagelijks rijden van lange afstanden.

Elk team dient de rit van duizend kilometer naar München binnen een dag na hun vertrek uit Berlijn te voltooien. De bedoeling is niet om als eerste de finish te bereiken, maar om blijk te geven van de mogelijkheden van de elektrische SUV en het feit dat de Aiways U5 een dergelijke rit probleemloos binnen 24 uur kan voltooien, ook zonder tussenstops voor het opladen. Naast Aiways nemen er diverse andere fabrikanten van elektrische voertuigen aan het event deel.

Aiways duurtest 2

Laura-Marie Geissler

Een van de standaard Aiways U5’s zal worden bestuurd door dr. Alexander Klose, Executive Vice-President Aiways Overseas, en een bekende Duitse YouTuber en journalist. De tweede U5 zal worden bestuurd door Laura-Marie Geissler (23), een aanstormend motorsporttalent en aspirant-helikopterpiloot. ED1000 is haar eerste ervaring met het rijden in een door batterijen aangedreven elektrisch voertuig. Zij voorspelt dat zij vaker achter het stuur zal zitten, want volgens de ambitieuze jonge vrouw uit Starnberg “is de toekomst van het wegverkeer elektrisch.”

“Ik kijk uit naar de uitdaging om efficiënter te rijden en minder energie te verbruiken dan ik normaliter tijdens motorsportevenementen doe”, aldus Geissler. “Buiten het circuit ben ik altijd ontspannen en denk ik vooruit. Ik vind het dan ook geweldig om te laten zien dat ik niet altijd vol gas hoef te gaan.”

Dr. Alexander Klose, die vanaf het eerste moment nauw betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de Aiways U5: “CO2-neutrale uitstoot en slimme technische oplossingen vormen topprioriteiten binnen het ontwikkelingsproces van Aiways, omdat auto’s niet langer simpelweg een vervoersmiddel zijn. Nu we het tijdperk van elektromobiliteit ingaan, vormen auto’s een verlengstuk van onze woonomgeving. De elektrische auto’s van Aiways zijn ontwikkeld om als mobiele woonomgeving te fungeren.”. “De U5 is de eerste SUV van het jonge merk Aiways. Hij is ontwikkeld om een betaalbaar instapmodel op de markt voor elektrische voertuigen te zijn. Bezitters van de U5 zijn bijzonder enthousiast, en we introduceren elk jaar nieuwe producten op de Europese markt. Deze factoren zullen snel nieuwe klanten naar ons merk trekken”, aldus Klose.