Hoe Aiways mobiliteit met duurzaamheid combineert

Hoe Aiways mobiliteit met duurzaamheid combineert

Hoe Aiways mobiliteit met duurzaamheid combineert 580 500 AIWAYS

Aiways gaat de uitdagingen in mobiliteit aan. Waar traditionele automerken hun voorkeur voor de brandstofmotor langzaam loslaten en hybride-voertuigen een mooie tussenstap waren, kiest Aiways 100% voor elektrisch.

Aiways is er trots op een ev-only merk te zijn

Wij zijn opgericht in 2017 als 100% elektrisch merk en maken daarom alleen maar volledig elektrische voertuigen. Als 100% elektrische automerk voldoen we volledig aan de wetgeving vanuit de Europese Unie en ondersteunen we het Europese streven om de CO2-uitstoot van de auto-industrie in 2030 verlaagd te hebben met 55% ten opzichte van de uitstoot van de huidige productie.

De CO2-vermindering zal verdeeld worden over de autofabrikanten op basis van de gemiddelde massa van hun wagenpark. De CO2-uitstoot van Aiways’ hele vloot en alle geproduceerde auto’s is nu al 0% en daar zijn we trots op.

Waar tot voor kort er nog scepsis over elektrisch rijden was, is dat volledig verdwenen en wordt het eens te meer duidelijk dat elektrisch de toekomst heeft. Een toekomst waar Aiways niet alleen onderdeel van uitmaakt, maar die we actief mee vormgeven als 100% elektrisch merk.

Hoe zorgen we voor een duurzaam productieproces?

Duurzaam zijn we ook als het gaat om ons productieproces. Onze werkwijze is praktisch en toekomstgericht: verantwoord verbruiken, verbeteren en vernieuwen. Dit doen we op verschillende manieren:

  • We werkem samen met externe partners om compleet vervangen accupakketten weer te refurbishen/optimaliseren en voor verschillende doeleinden weer in te zetten. We streven naar een zo lang mogelijke (groene) cyclus.
  • Met de keuze voor de locatie en bouw van onze Battery Factory in Changsu en onze productielijn in Shangrao (beiden in China) zijn we al uitgegaan van zonne-energie en een korte transportlijn over het spoor om onze uitstoot te beperken.
  • De productiefaciliteiten maken zo veel mogelijk gebruik van groene stroom die we zelf opwekken met behulp van zonne-energie.
  • We voorkomen verspilling van kostbare materialen door een constante monitoring van het gedigitaliseerde productieproces.
  • In onze fabriekslocaties recyclen we gebruikt water en zetten dit opnieuw in bij de productie.
  • Ons gehele productieproces wordt constant doorontwikkeld in samenwerking met het Duitse ABB, een toongevende partner in productieprocessen. Zo reduceren we verspilde materialen in de productie bijna tot nul.

Een bijzondere batterij

De batterij is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto. De batterij is door ons in samenwerking met meerdere Europese partners ontwikkeld. Zo kunnen we gebruikte materialen en de kwaliteit zelf goed beheersen. Het resultaat is dat onze batterij duurzamer is dan die van vrijwel alle andere elektrisch auto’s. Na 8 jaar gebruik is de capaciteit nog steeds 75%, waarbij de meeste merken hooguit 70% of minder halen. Hiermee voorkomen we verspilling want de batterij en de auto blijven langer bruikbaar. Dat is ook de reden waarom, in tegenstelling tot veel andere merken, 8 jaar garantie geeft op de batterij.

De batterij is opgebouwd uit losse componenten. Mocht de batterij onverhoopt toch minder presteren om wat voor reden dan ook, dan kunnen de batterij makkelijker weer optimaliseren. Dit scheelt naast de onderhoudskosten ook in gebruik van materiaal. Zo halen we de optimale levensduur uit onze batterijen.

Duurzame partnerships

Aiways selecteert zijn partners in de productieketen zoveel mogelijk op de verantwoorde wijze waarop wij zelf onze producten maken. Zo werken we dagelijks op vele manieren aan het verantwoord verbruiken, verbeteren en vernieuwen van ons productieproces.

Ondanks dat we nu al voldoen aan de strenge Europese milieurichtlijnen blijft Aiways zich ontwikkelen op het gebied van vermindering van CO2-uitstoot, ook met het oog op de 2050 richtlijnen. Met een volledig elektrisch wagenpark heeft Aiways in ieder geval een ruime voorsprong genomen op de traditionele automerken en daar gaan we graag mee door!

Meer weten?

Meer weten over de auto’s van Aiways? Ontdek dan de nieuwe Aiways U5. Heeft u vragen over hoe Aiways duurzaamheid en mobiliteit combineert? Stuur dan gerust een mail naar pers@aiways.nl