Aiways ontvangt patenten voor autonome EV-laadoplossingen

Aiways ontvangt patenten voor autonome EV-laadoplossingen

Aiways ontvangt patenten voor autonome EV-laadoplossingen 1024 675 AIWAYS

Aiways, een leverancier van op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen gevestigd in Shanghai, heeft zeven patenten ontvangen in Europa en China voor de ontwikkeling van zijn autonome oplaadrobot, inclusief het intelligente robotontwerp en de oplaadmethode. Het apparaat draagt ​​de naam “CARL” en helpt bij het overwinnen van uitdagingen met betrekking tot het opladen van elektrische voertuigen (EV).

CARL is ontwikkeld voor capaciteiten van 30 kWh en 60 kWh, waarmee elk elektrisch voertuig met een erkende laadstandaard snel kan worden opgeladen. Het duurt minder dan 50 minuten om een ​​EV-batterij tot 80% van zijn capaciteit op te laden. CARL biedt een flexibele en economische laadoplossing voor particuliere en zakelijke klanten, evenals voor ontwikkelaars en exploitanten van infrastructuur.

Nadat de chauffeur zijn elektrische auto op een openbare parkeerplaats, thuis of op het werk heeft geparkeerd, kan hij de nabijgelegen CARL bestellen via een smartphone-app en de auto verlaten. De robot gebruikt GPS-gegevens om de scootmobiel binnen zijn servicegebied te lokaliseren, steekt aan en begint deze automatisch op te laden. Zodra het laadproces is voltooid, schakelt CARL over naar de volgende klant of keert terug naar zijn basisstation.

“In plaats van op zoek te gaan naar een laadstation, komt het laadstation nu naar het voertuig”, legt Alex Klose uit, plaatsvervangend voorzitter van AIWAYS en verantwoordelijk voor internationale zaken. “We willen het mensen zo gemakkelijk en gemakkelijk mogelijk maken om een ​​elektrische auto te besturen. Met CARL doen we pionierswerk op weg naar een zorgeloze omgang met elektrische voertuigen. ”

Dit is een officieel persbericht van Aiways.