Aiways onthult nieuwe concept elektrische crossover-coupé

Aiways onthult nieuwe concept elektrische crossover-coupé

Aiways onthult nieuwe concept elektrische crossover-coupé 878 1774 AIWAYS

Aiways onthult de nieuwe batterij-elektrische cross-over coupé U6ion. Met een ontwikkelingsfocus op de beste aerodynamica, intelligente lichtgewichttechnologie en dynamisch ontwerp, scherpt de nieuwe Aiways U6ion het merkprofiel van de creatieve Chinese start-up aan.

De conceptstudie geeft een indicatie van het volgende seriemodel van het merk, dat samenvalt met de op handen zijnde markttoetreding van de U5 in Europa. De batterij-elektrische SUV Aiways U5 zal vanaf augustus van dit jaar verkrijgbaar zijn in geselecteerde Europese markten. De Aiways U5 en het latere seriemodel van de U6ion bouwen voort op het innovatieve MAS-platform van het merk (More Adaptable Structure). De zeer flexibele basis omvat aandrijf- en elektrische opslagcapaciteiten voor lange afstanden, en het maakt verschillende voertuigconfiguraties mogelijk om te voldoen aan klanten met verschillende gebruikseisen en esthetische voorkeuren. Een andere essentiële vereiste hiervoor is het relatief lage gewicht van het MAS-platform. Het profiteert van lichtgewicht assemblages zoals de compacte motor,

De duidelijk dynamische ontwerpelementen van de Aiways U6ion zijn gemaakt onder leiding van Ken Okuyama, die AIWAYS ondersteunt als hoofdadviseur voor ontwerp en merkesthetiek.De ontwerptaal belichaamt de volgende stap van de AIWAYS-esthetiek, om intelligente technologie te presenteren door middel van begrijpelijke functionaliteit. In die zin toont het exterieur- en interieurontwerp van de nieuwe U6ion de voortzetting van het Aiways-ethos om geen ontwerpgimmicks toe te staan, maar eerder een ontwerptaal te behouden die functionele principes volgt.

Exterieur ontwerp
De conceptcar AIWAYS U6ion is ontworpen als een dynamische crossovercoupé met een ruim interieur. Uiterlijke kenmerken zijn de krachtige lijnen van de U6ion en gespierde details. Het dakgedeelte in fastback-stijl loopt als een lichte glazen hemel die achterin eindigt tussen twee karakteristieke C-stijlen. De krachtige heupen van het voertuig komen overeen met de slanke voorkant, die wordt gekenmerkt door een indrukwekkend frontdesign. Het ontwerp voldoet aan tal van functionele vereisten. De volledig opnieuw ontworpen LED-koplampen omvatten dagrijlichten, positielichten en richtingaanwijzers. Luchtinlaten voor het koelen van de remmen bevinden zich onder de koplampen.

Het aerodynamisch voordelige ontwerp van de dynamische crossover coupé was een belangrijk punt in de specificaties. De achterste wielkasten volgen strikte principes. Ze zijn voorzien van flappen vergelijkbaar met haaienvinnen en scherpe afscheurranden om luchtstromen te scheiden en gericht te geleiden. Het doel is om de luchtweerstand te verminderen. Een tweekleurige gebogen spoiler is geïntegreerd in de achterkant van de auto, die het slanke uiterlijk van de U6ion accentueert. Het ontwerp van de 21-inch, eveneens tweekleurige, lichtgewicht sportvelgen is ook geoptimaliseerd voor een lage luchtweerstand en een uitstekende warmteafvoer van remmen en krachtopslag. Alle maatregelen samen leiden tot de beste luchtweerstandscoëfficiënt in zijn klasse van 0.

Interieur ontwerp
Het hoogwaardige interieur van het voertuig weerspiegelt de technologische eisen van het jonge merk en het thema van lichtheid, dat speciaal voor de Aiways U6 ION werd gecultiveerd. Opvallende kleuren en spannende details in het interieur komen overeen met de dynamisch vormgegeven buitenhuid.

De bestuurder van de Aiways U6 ION wordt verwelkomd door een vierkant, multifunctioneel sportstuur met open bovenkant. Het weerspiegelt onmiskenbaar de bedoelingen van het voertuigconcept. Achter het stuur zit een vrijstaande 7-inch instrumententablet die belangrijke rij- en systeeminformatie geeft. De ‘Grip-Shift’ in de middenconsole is vergelijkbaar met de gashendel op racejachten en wordt gebruikt in de Aiways U6 ION om snelheidsniveaus te selecteren.

Om de deuren te openen, worden eenvoudige lussen gebruikt, zoals die in racewagens worden aangetroffen. Ze komen stilistisch overeen met de vier integrale stoelen. De achterpassagiers kunnen veiligheidshandgrepen gebruiken die in de rugleuningen van de voorstoelen zijn geïntegreerd. Het exclusief toegewezen serienummer van het voertuig is hier genaaid.

De voertuiginstellingen en het multimediasysteem worden bediend via een tweede 14,6-inch monitor met touchscreen-functie, die ook centraal voor het dashboard is geplaatst. Een ‘kleine robot’ is als HMI-interface (Human Machine Interface) aan het dashboard bevestigd. Uitgerust met moderne spraakherkenning kunnen de inzittenden ermee communiceren, bijvoorbeeld om auto- en entertainmentfuncties te bedienen. Bovendien stelt een aanraakgevoelig capacitief bedieningspaneel achter de “grip shift” de bestuurder in staat om de primaire functies rechtstreeks te selecteren.

De inzittenden van de Aiways U6 ION kunnen hun lichtsfeer kiezen via sfeerverlichting in de deuren. Aan de bescherming tegen de elementen is zelfs gedacht: in de deuren zijn paraplucapsules geïntegreerd.

Talrijke originele opslagruimtes in het interieur verwijzen naar de doelgroep van de Aiways U6 ION. Speciale planken voor drones en afstandsbedieningen tussen de achterbank vallen op. In de kofferbak zit een verborgen compartiment voor een elektrische scooter – als een eigentijdse oplossing voor korteafstandsverkeer.

Beveiligingstechnologie
Net als de Aiways U5 heeft de U6 ION ook tal van innovatieve functies om de rijveiligheid en het rijcomfort te verhogen. Het spectrum varieert van geïntegreerde AI-stemassistenten tot innovatieve rijveiligheidsassistenten. De nieuwe Aiways U6 ION combineert een esthetisch hoogwaardig ontwerp met geavanceerde Aiways-technologie.

Aiways-ingenieurs beschouwen rijhulpsystemen (ADAS) in moderne voertuigen als essentiële veiligheidsuitrusting. De nieuwe AIWAYS U6 ION maakt gebruik van alle assistentiesystemen die ook standaard in de Aiways U5 zijn ingebouwd, waaronder de Emergency Brake Assist (AEB), het waarschuwingssysteem voor achteruitrijden (RCTA), de adaptieve cruisecontrol (ACC), de intelligente grootlichtregeling (IHBC), het Lane Keeping-systeem (LKS), detectie van vermoeidheid van de bestuurder en nog veel meer.

Dit is een officieel persbericht van Aiways.