Aiways start met verkoop in Zwitserland

Aiways start met verkoop in Zwitserland

Aiways start met verkoop in Zwitserland 1773 1182 AIWAYS

Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s in Zwitserland verkopen. Aiways werkt hierbij samen met Alcomotive. Zwitserse klanten kunnen de volledig elektrische Aiways U5 SUV vanaf begin volgend jaar online of bij de dealer bestellen.

Alcomotive is een joint venture van het Spaanse Bergé Auto en het in België gevestigde Alcopa. Het bedrijf wordt de exclusieve distributeur van Aiways in Zwitserland. Ter gelegenheid van de lancering zal Aiways vertegenwoordigd zijn op de autoshow ‘Auto Zürich’.

Olivier Sermeus, COO van Alcomotive: “Wij vinden het een grote eer om Aiways aan onze portfolio toe te kunnen voegen. Met onze ervaring als distributeur in Zwitserland willen we een uitgebreid netwerk van Aiways-dealers opzetten. En we hebben er alle vertrouwen in dat we het merk succesvol in de Zwitserse markt neer kunnen zetten.

Alexander Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij Aiways: “We hadden al een tijdje ons oog op de Zwitserse markt laten vallen. We zijn dan ook zeer blij met het samenwerkingsverband met Alcomotive. Dankzij onze aantrekkelijke producten en hun bewezen trackrecord bij de verkoop en de marketing zien we uitstekende mogelijkheden om nieuwe kopers van elektrische voertuigen enthousiast te maken voor het merk Aiways. Bovendien loopt met de toevoeging van Zwitserland de uitbreiding van onze Europese markt in 2022 op volle toeren. En er gaan meer landen volgen, zelfs dit jaar nog.

Net als in alle andere Europese landen – Aiways is momenteel verkrijgbaar in Italië, Frankrijk, België, Nederland, Denemarken en Duitsland – zal de Aiways U5 SUV in Zwitserland begin 2022 gezelschap krijgen van de Aiways U6 SUV-coupé. Beide modellen zijn volledig elektrisch, maken emissievrij rijden voor iedereen toegankelijk en hebben een grote actieradius en een ongeëvenaarde functionaliteit. Aiways is van plan om na de verkoopstart van de Aiways U6 één nieuw elektrisch voertuig per jaar in Europa te lanceren.