Aiways zet zich in voor het realiseren van de doelstellingen voor klimaatneutraliteit in China en Europa

Aiways zet zich in voor het realiseren van de doelstellingen voor klimaatneutraliteit in China en Europa

Aiways zet zich in voor het realiseren van de doelstellingen voor klimaatneutraliteit in China en Europa 512 512 AIWAYS

Aiways bevestigt zich in te zetten voor het realiseren van de doelstellingen voor klimaatneutraliteit in China en Europa.

Aiways zet zich in voor realisering Chinese en Europese doelstellingen klimaatneutraliteit

  • Aiways bevestigt op China International Import Expo (CIIE) inzet voor klimaatneutraliteit
  • Aiways wil in 2027 voldoen aan door EU vastgestelde grenswaarde voor CO2-voetafdruk
  • Aiways steunt doelstellingen van COP26 voor vervoerssector met voorbeeldfunctie
  • Europese vraag neemt toe: export van Chinese voertuigen met alternatieve aandrijving stijgt met 151,3% per jaar
  • Aiways wil in 2022 meer dan driemaal zoveel voertuigen naar Europa exporteren

Aiways is in 2017 opgericht met het doel om elektrische voertuigen te produceren die zich van de meer gevestigde merken onderscheiden door hun uitzonderlijke stijl, grote actieradius en hoogwaardige technologieën. Tot nu toe werkt deze strategie uitstekend voor het relatief jonge bedrijf, dat de volledig elektrische U5 SUV op zijn thuismarkt en in steeds meer Europese landen verkoopt. Vanaf het begin heeft Aiways ingezien dat het samen met andere autofabrikanten de verantwoordelijkheid heeft om in de hele toeleveringsketen de uitstoot van CO2 te verminderen en zich actief in te zetten voor het realiseren van klimaatneutraliteit.

Tijdens zijn presentatie op de CIIE bevestigde Jin Xin, Vice-President van Aiways, dat het merk de doelstellingen van China voor klimaatneutraliteit steunt. De heer Xin: “China heeft een sterke concurrentiepositie in het nieuwe automotive landschap. Onze ontwikkeling van nieuwe energieën, slimme technologieën en hoogwaardige producten is ongeëvenaard, waardoor Chinese producten de internationale concurrentie aankunnen. We zetten daarom constructieve stappen naar minimalisering van onze CO2-voetafdruk in China, waar onze voertuigen geproduceerd worden, en in Europa, de grootste markt voor voertuigen met alternatieve aandrijving.

We juichen de CO2-regelgeving van de Europese Commissie van harte toe en stemmen ons beleid af op het realiseren van de grenswaarde voor de CO2-voetafdruk in 2027. Dit betreft niet alleen de productie maar onze gehele toeleveringsketen. Het overstijgt in feite Aiways. Wij doen mee aan de gezamenlijke inspanning van de staat, overheden en de sector die nodig is om klimaatneutraliteit te realiseren“, aldus Xin.

Tijdens de transportdag op de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) is het tempo van de transitie naar emissievrije voertuigen voor 2040 vastgesteld. Aiways levert een positieve bijdrage en geeft het goede voorbeeld door uitsluitend emissievrije voertuigen te leveren. Daarnaast blijft het bedrijf actief de vraag naar elektrische voertuigen op alle markten stimuleren.

De vraag van buitenlandse kopers naar Chinese elektrische voertuigen neemt toe. Volgens de China Passenger Cars Association is sinds 2018 de Chinese export van voertuigen met alternatieve aandrijving elk jaar gegroeid. In de eerste helft van 2021 is er een nieuwe recordhoogte bereikt met 173.300 geëxporteerde voertuigen. Dit betekent een stijging van 151,3% per jaar.

Na de succesvolle lancering van de Aiways U5 op zes Europese markten in het eerste jaar kijkt het bedrijf naar verdere groeimogelijkheden. Aiways verwacht eind 2021 in Europa ten minste 3.000 voertuigen verkocht te hebben. Met de introductie van de U6 SUV-coupé, het tweede volledig elektrische model van het bedrijf, begin 2022 wil Aiways in Europa volgend jaar een verkoopcijfer halen dat uit vijf cijfers bestaat.