Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s nu ook in Spanje en Portugal verkopen.

Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s nu ook in Spanje en Portugal verkopen.

Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s nu ook in Spanje en Portugal verkopen. 512 512 AIWAYS

Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s nu ook in Spanje en Portugal verkopen. Aiways zal hierbij op beide markten samenwerken met Astara. Spaanse en Portugese klanten kunnen de volledig elektrische Aiways U5 SUV vanaf het eerste kwartaal van 2022 online of bij de dealer bestellen.

  • Aiways gaat samenwerkingsverband aan met Astara voor verkoop en distributie in Spanje en Portugal
  • Aiways U5 begin 2022 verkrijgbaar en U6 SUV-coupé kort daarna
  • Aiways nu op negen Europese markten aanwezig; meer markten volgen
  • Aiways wil in Europa één nieuw model per jaar lanceren

Jorge Navea, CEO van Astara: ”Er is in Spanje en Portugal een enorm potentieel voor hoogwaardige en innovatieve elektrische SUV’s. En de Aiways U5 past perfect in dat plaatje. We zijn dan ook zeer blij dat we Aiways aan onze merkenportfolio toe kunnen voegen. Dit is namelijk het juiste moment om de elektrische voertuigen van Aiways aan een breed publiek te presenteren. Onze uitgebreide ervaring met digitale transformatie en het nieuwe mobiliteitsecosysteem en ons volledige commitment vormen een uitstekende basis om de groei van het merk op de lange termijn te stimuleren.

Astara is een internationaal bedrijf dat actief is in veertien landen en graag verder wil groeien. Het heeft een gediversifieerde portefeuille met mobiliteitsproducten en -diensten. Het bedrijf verkoopt auto en biedt ook abonnementsvormen aan, aan B2B-, en B2C-klanten. Ook digitale kanalen worden ingezet voor de verkoop.

Alex Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij AIWAYS: “We zijn verheugd over de uitbreiding naar Spanje en Portugal en over het samenwerkingsverband met Astara (voorheen de Bergé Group, red.). Zij zijn een van de toonaangevende automotive distributeurs in Europa en ze groeien net zo snel als wij. We zijn onze aanwezigheid in Europa langzaam maar zeker aan het vergroten. Hierbij werken we op al onze markten samen met vooruitstrevende partners. We bevinden ons in een uitstekende positie om een toenemende klantenkring betaalbare en tegelijkertijd hoogwaardige oplossingen voor duurzame mobiliteit te bieden. Deze gunstige voorwaarden willen we gebruiken voor verdere groei en uitbouw, niet alleen in andere landen maar ook via nieuwe producten. We willen elk jaar een nieuw Aiways-model introduceren en op de markt brengen, als eerste de U6 SUV-coupé begin volgend jaar.

Aiways was de eerste Chinese start-up die elektrische voertuigen in Europa begon te verkopen, en het bedrijf breidt zijn aanwezigheid hier steeds verder uit. De volledig elektrische U5 SUV zal binnenkort op negen Europese markten verkrijgbaar zijn. Behalve in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Zwitserland zal het voertuig ook in Spanje en Portugal verkocht worden.

Op alle markten zal de Aiways U5 SUV begin 2022 gezelschap krijgen van de Aiways U6 SUV-coupé. Beide modellen zijn volledig elektrisch, maken emissievrij rijden voor iedereen toegankelijk en hebben een grote actieradius en een ongeëvenaarde functionaliteit.