Volledig elektrische Aiways U5 SUV op weg naar Zweden.

Volledig elektrische Aiways U5 SUV op weg naar Zweden.

Volledig elektrische Aiways U5 SUV op weg naar Zweden. 512 512 AIWAYS

Volledig elektrische Aiways U5 SUV op weg naar Zweden.

Aiways gaat zijn volledig elektrische SUV’s nu ook in Zweden verkopen. Aiways zal hierbij samenwerken met Andersen Motors. Zweedse klanten kunnen de volledig elektrische Aiways U5 SUV vanaf januari 2022 bestellen.

Andersen Motors is een gevestigde naam in de Scandinavische autobranche. Het bedrijf is al verantwoordelijk voor het verkoop- en distributienetwerk van Aiways in Denemarken. CEO Stig Jensen: “We kijken er naar uit om met de verkoop in Zweden te beginnen. We zijn ervan overtuigd dat de Aiways U5 SUV op de Zweedse markt potentie heeft. Deze markt is namelijk in veel opzichten vergelijkbaar met de Deense markt als je kijkt naar de belangstelling die er voor elektrische mobiliteit is. Het goede onthaal van de Aiways U5 SUV en onze huidige activiteiten onderstrepen dat het merk Aiways in Zweden een veelbelovende toekomst heeft.

Alex Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij AIWAYS: “We zijn blij met de uitbreiding van onze samenwerking met Andersen Motors en met de toevoeging van Zweden als onze nieuwste en op dit moment noordelijkste markt in Europa. Dit zal in 2021 de laatste toevoeging aan ons Europese netwerk zijn. We hopen dan ook dat kopers van een elektrische auto in Zweden het nieuws als een vroeg kerstcadeau beschouwen. Blijf ons volgen voor meer marktnieuws in 2022. Want we gaan nog veel meer open plekken invullen.

Aiways was de eerste Chinese start-up die elektrische voertuigen in Europa begon te verkopen, en het bedrijf breidt zijn aanwezigheid hier steeds verder uit. De volledig elektrische Aiways U5 SUV zal binnenkort op tien Europese markten verkrijgbaar zijn. Behalve in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland zal het voertuig ook in Zweden verkocht worden.

Op alle markten zal de Aiways U5 SUV in 2022 gezelschap krijgen van de Aiways U6 SUV-coupé. Beide modellen zijn volledig elektrisch, maken emissievrij rijden voor iedereen toegankelijk en hebben een grote actieradius en een ongeëvenaarde functionaliteit. Aiways wil in Europa één nieuw elektrisch model per jaar op de markt brengen.