Interieur van volledig elektrische Aiways U6 onthuld

Interieur van volledig elektrische Aiways U6 onthuld

Interieur van volledig elektrische Aiways U6 onthuld 1920 1043 AIWAYS

Interieur van volledig elektrische Aiways U6 onthuld: geïnspireerd op games, gemaakt voor plezier. Aiways laat vandaag voor het eerst foto’s zien van het interieur van de Aiways U6, die bedoeld is voor een jonger publiek. De foto’s tonen een trendy en op gamen geïnspireerd ontwerp en een slimme cockpit vol technologie, connectiviteit en speelse functies.

Zonder de traditionele beperkingen heeft Aiways het interieur van zijn tweede volledig elektrische SUV geheel nieuwe dimensies gegeven die ontleend zijn aan de ruimtevaart, gamen en een snufje Formule E. Ontwerpers uit China, Japan en Duitsland hebben een interieur gecreëerd dat zowel praktisch als futuristisch is en tot leven komt dankzij de keuze voor de kleurstelling ‘blauw en roomwit’ of ‘zwart en oranje’. Een speciale editie van de Aiways U6 zal zijn voorzien van een interieur in een exclusieve zwart-blauwe kleurcombinatie gecombineerd met koolstofvezel elementen.

De sportstoelen voorin – een kruising van gamingstoel en een stoel van een piloot – staan garant voor comfort en een stijlvolle look. Door het samenwerkingsverband met het Duitse audiomerk Magnat heeft Aiways hoofdsteunen kunnen ontwikkelen met een geïntegreerd audiosysteem dat een ongeëvenaarde geluidservaring biedt. De brede versnellingspook en het 2,1 meter lange panoramadak doen denken aan een ruimteschip, terwijl het stuur de knoppen van een gamecontroller combineert met het dubbelspaaks ontwerp van een formule E-auto.

Aiways U6 interieur

De voertuigstatus, connectiviteitsfuncties en de audio- en videoapparatuur zijn intuïtief te bedienen en bevinden zich allemaal binnen handbereik via het randloze en centraal gepositioneerde 14,6-inch HD-bedieningsscherm. Een tweede, 8,2-inch scherm bevindt zich direct voor het stuur en loopt naadloos over in de ventilatieroosters aan weerszijden. Het bedienen van de Aiways U6 is zeer eenvoudig en ontspannen en is ontwikkeld voor hen die nog steeds willen spelen, ongeacht de leeftijd.

Een scala aan assistentiesystemen zorgt voor een hightech gevoel en een hoog gebruiksgemak van de Aiways U6. Tegelijkertijd bieden ze de bestuurder en de passagiers optimale veiligheid. Smart Cruise Control (SCC) met als extra Automatic Centering Control (ACC) houdt de auto in het midden van de rijbaan zonder dat de bestuurder daar iets voor hoeft te doen. Met Highway Assist (HWA) rijdt de auto met dezelfde snelheid als het voertuig voor hem (of met een ingestelde snelheid als er geen voertuig voor hem rijdt) bij het rijden op de snelweg met een snelheid tussen de 60 en 130 km/h. Wanneer HWA ingeschakeld is, kan de bestuurder ook gebruikmaken van de nieuwe functionaliteit Driver Confirmed Lane Change (DCLC) om automatisch van rijbaan te wisselen. Daarnaast heeft Aiways met de toevoeging van Remote Parking Assist (RPA) ook gedacht aan het parkeren op lastige plaatsen. Bij deze functionaliteit kan de bestuurder de Aiways U6 op een afstand van maximaal tien meter met zijn smartphone inparkeren.

Fu Qiang, oprichter en bestuursvoorzitter van Aiways: “Aiways wordt gedreven door slimme technologieën en is voortdurend op zoek naar manieren om de reiservaring van alle gebruikers van onze modellen verder te verbeteren. Omdat auto’s zich steeds meer ontwikkelen tot meer dan alleen een vervoersmiddel, willen we mensen enthousiast maken voor elektrische mobiliteit en de bijzonderheden van nieuwe technologieën.

De Aiways U6 is verkrijgbaar met een uiterst rijke uitrusting tegen een gunstige prijs. Dit is geheel in lijn met het streven van Aiways om elektrische voertuigen voor iedereen toegankelijk te maken. Prijzen en specificaties van de Europese versie van de Aiways U6 zijn op dit moment nog niet bekend.

Meer weten over de Aiways U6? Kijk dan op de speciale pagina. Laat uw email achter en we houden u op de hoogte over het laatste nieuws over de U6.