Rijhulpsystemen verminderen de kans op ongelukken

Rijhulpsystemen verminderen de kans op ongelukken

Rijhulpsystemen verminderen de kans op ongelukken 1390 684 AIWAYS

Rijhulpsystemen zijn niet alleen gemakkelijk, ze verminderen ook de kans op ongelukken blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

De Aiways U5 is standaard uitgerust met een compleet pakket aan rijhulpsystemen zoals Traffic Jam Assistant, noodremassistent, stroomonderbreking bij aanrijding en Lane Keep Assist. Dit vergroot het rijcomfort en gemak. En ook de veiligheid, blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Van alle zogeheten Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) blijkt de Lane Keep Assist het meeste bij te dragen aan de veiligheid. Met dit systeem, dat waarschuwt als je uit je rijbaan dreigt te raken en bijstuurt, is de kans op een ongeluk 67 procent kleiner.” Lees het hele artikel: hier

Wat is Lane Keep Assist?

De Lane Keep Assist functie in de Aiways U5 helpt de berijder om de auto op de rijstrook te houden. Verlaat de auto per ongeluk de rijstrook, dan detecteert Lane Keep Assist dit en corrigeert het automatisch sturen, remmen of accelereren.

Ontdek de rijk uitgeruste Aiways U5

De Aiways U5 heeft naast de Lane Keep Assist functie veel rijhulpsystemen standaard verwerkt in de Aiways U5. De U5 is daarmee één van de eerste EV’s waarbij klanten geen keuzes hoeven te maken in de configuratie tussen veiligheid, comfort en kosten. Bekijk de rijke uitrusting van de Aiways U5