Technisch voordeel: Aiways U5 SUV met innovatief lichtgewicht ontwerp

Technisch voordeel: Aiways U5 SUV met innovatief lichtgewicht ontwerp

Technisch voordeel: Aiways U5 SUV met innovatief lichtgewicht ontwerp 2560 1706 AIWAYS
  • Intelligent en zuinig: dankzij baanbrekende technologieën in carrosserie-in-witte constructie en aandrijfarchitectuur, weegt de Aiways U5 SUV 350 kg minder in vergelijking met zijn concurrenten
  • Ongeëvenaard lichtgewicht en duurzaamheid: geavanceerd recuperatief remsysteem en laag voertuiggewicht zorgen voor een lange levensduur van chassiscomponenten
  • Kosteneffectief en duurzaam: onderhoudsinterval van 100.000 km zorgt voor lage onderhoudskosten

Batterij-elektrische voertuigen scoren met lagere bedrijfskosten in vergelijking met conventioneel aangedreven voertuigen. Bij de ontwikkeling van de U5 SUV heeft Aiways bijzondere aandacht besteed aan een intelligente lichtgewicht constructie, een efficiënte aandrijflijn en het best mogelijke thermische beheer van de batterij om de energiebehoefte zo laag mogelijk te houden. Maar het resultaat betaalt zich niet alleen uit bij het laadstation, maar ook in de algemeen lagere onderhoudskosten dankzij een onderhoudsinterval van 100.000 km.

Het MAS-platform (More Adaptable Structure), ontwikkeld door Aiways combineert innovatieve technische oplossingen om een ​​intelligente architectuur te creëren. De witte carrosserie van de Aiways U5 SUV is bijvoorbeeld gemaakt van 52 procent lichtgewicht en corrosiebestendig aluminium en 48 procent speciaal gelegeerd hoogwaardig staal.

MAS-platform met intelligente lichtgewicht materiaalmix van aluminium en staal

Deze zijn tot vier keer sterker dan conventionele speciale staalsoorten die in de voertuigbouw worden gebruikt en zorgen voor maximale veiligheid. Dankzij innovatieve lijm- en verbindingstechnieken in de body-in-white is de torsiestijfheid van de aluminium onderconstructie 50 procent hoger dan bij conventionele bouwmethoden. Naast de Aiways U5 SUV, de U6 SUV-Coupé, die binnenkort zijn debuut maakt, zullen ook andere modellen gebaseerd zijn op dit flexibel aanpasbare platform.