Vijf jaar Aiways!

Vijf jaar Aiways!

Vijf jaar Aiways! 1200 800 AIWAYS

Aiways viert deze maand zijn vijfjarig jubileum. Sinds de oprichting in februari 2017 heeft de fabrikant van batterij-elektrische voertuigen (BEV) de gevestigde orde verstoord met zijn unieke mix van slimme technologie en productie, samen met internationale styling en kwaliteit. Aiways richt zich uitsluitend op elektrische voertuigen en heeft met zijn U5 SUV een uitzonderlijke BEV geproduceerd tegen een concurrerende prijs, waardoor onverwachte concurrentie ontstaat voor legacy OEM’s.

De batterij-elektrische U5 SUV sierde voor het eerst de Europese wegen in de zomer van 2019, toen het bedrijf begon aan een epische 15.022-kilometer lange prototype-engineeringrit van China naar West-Europa, waarmee het een Guinness World Record vestigde voor ‘Longest journey by an electric vehicle (prototype) ‘. Sindsdien is de SUV U5 in slechts 15 maanden in 10 Europese landen op de markt gekomen, met verdere marktgroei gepland in 2022.

Dr. Alexander Klose, Vice President van Overseas Operations, merkte op: “Aiways is in korte tijd enorm gegroeid en we zijn erg blij met de fundamenten
gevestigd in Europa. Tegen het einde van 2022 streven we naar een omzet van ten minste vijf cijfers door de groeiende populariteit van de U5 SUV en de toevoeging van een nieuw model en markten.”