Aiways eerste in Chinees kwaliteitstest

Aiways eerste in Chinees kwaliteitstest

Aiways eerste in Chinees kwaliteitstest 1200 800 AIWAYS

iways heeft alle e-mobility-merken overtroffen in het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek ‘New Electric Vehicle (NEV) Brands’ met het minste aantal klachten van klanten op basis van het evaluatiecriterium. De ranglijsten worden verzameld door het China Automotive Quality Network, dat gegevens van binnenlandse en buitenlandse markten evalueert om een ​​onafhankelijke en objectieve evaluatie van de prestaties van een merk te vormen.

Het China Automobile Quality Network is het eerste officiële klachtenbewakingsplatform voor autokwaliteit in China, dat afhankelijk is van de staatsadministratie voor marktregulering, om gezaghebbende en exclusieve rapporten vrij te geven. De New Electric Vehicle (NEV) Brands-enquête is een methode om marktverbeteringen te benchmarken en te monitoren door klachten van klanten op wereldwijde schaal te analyseren.

Aiways is een relatieve nieuwkomer op de markt voor elektrische voertuigen op batterijen (BEV) en heeft veel e-mobiliteitsreuzen voor in de NEV-ranglijst. Aiways had het minste aantal klachten, gevolgd door Neta (Hozon Auto), Leapmotor, HiPhi, Li Auto die de top vijf completeerden. Nio werd zesde, Tesla negende en Xpeng tiende.

Aiways werd in 2019 gelanceerd in China en werd later dat jaar de eerste Chinese EV-fabrikant die naar Europa exporteerde. De prestatie van Aiways in het kwaliteitsonderzoek bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn U5 SUV, die te koop is in 14 Europese markten plus Israël en China. Tegen het einde van 2022 introduceert Aiways zijn tweede BEV, de U6 SUV-Coupé.

Aiways overwon de uitdagingen van export naar Europa door vanaf het begin een ander operationeel model aan te nemen. Op zowel binnenlandse als buitenlandse markten houdt de hele waardeketen van productie, R&D, productontwikkeling, markten en aftersales in elke fase rekening met de behoeften van wereldwijde klanten. Het technische kernteam van Aiways, gevestigd in China, bestaat uit wereldwijd erkende auto-ingenieurs en wordt ondersteund door internationaal gerenommeerde experts met een rijke Europese ervaring om de productkwaliteit te helpen verbeteren.

Bij het ontwerpen en bouwen van zijn eigen fabriek in Shangrao, China, zorgde Aiways ervoor dat aan zowel de Chinese als de Europese regelgeving werd voldaan en werkte het samen met Siemens om een ​​’fysieke + digitale’ twin smart-fabriek te creëren in overeenstemming met de Duitse Industrie 4.0-standaard. De Aiways U5 SUV is gebouwd volgens strikte Duitse en Chinese productienormen voor auto’s door enkele van ’s werelds beste supply chain-partners, waardoor een solide voertuigkwaliteit wordt gegarandeerd.