Finn Auto organiseert de Duitse première van Aiways U6ion

Finn Auto organiseert de Duitse première van Aiways U6ion

Finn Auto organiseert de Duitse première van Aiways U6ion 1200 816 AIWAYS

Aiways is aangekomen bij de tweede halte van haar Europese roadshow U6ion. Het SUV-Coupé-concept begon zijn tour in Antwerpen, België, en zal na Duitsland nog zeven Europese landen aandoen.

Auto-abonnementsservice Finn Auto organiseerde het Duitse première-evenement en nodigde beroemdheden, media en leden van het publiek uit om de U6ion persoonlijk of online te verkennen via sociale media en een YouTube-livestream. Het U6ion-concept verwijst naar het tweede batterij-elektrische model van Aiways, dat later dit jaar in Europa gelanceerd zal worden.

Dr. Alexander Klose, Vice President Overseas Operations bij Aiways, zei: “De U6ion combineert modern design met technologie van de toekomst. Zo maken we met de serie U6 SUV-Coupé het elektrische SUV-segment aantrekkelijk voor jongere leeftijdsgroepen. We zijn verheugd om met Finn Auto samen te werken om de U6ion hier in München te presenteren, waar ook ons ​​Europese hoofdkantoor is gevestigd.”

Aiways streeft naar snelle expansie in heel Europa door nieuwe markten te betreden en het aanbod van batterij-elektrische voertuigen uit te breiden. Het bedrijf is van plan om één nieuw model per kalenderjaar te introduceren, te beginnen met de U6 SUV-Coupé in 2022. De U6ion-conceptauto is een zeer goede weergave van het productiemodel van de Aiways U6 SUV-Coupé, die naar verwachting in productie zal gaan om binnenkort de ultramoderne productiefaciliteit van het bedrijf in Shangrao, China.

Autocoureur Laura-Marie Geissler en YouTube-ster Car Maniac bezochten de U6ion-conceptauto om de toekomst van EV-mobiliteit van dichterbij te bekijken. Car-Fluencer Nina Weizenecker, op Instagram beter bekend als NinaCarMaria, was in de ban van de showcar. Liefhebbers van een sportieve look en feel zijn met het design van de U6ion aan hun trekken gekomen, dankzij de vier sportstoelen en de deurgrepen in racestijl.

Aiways richtte zich bij het ontwerpen van het interieur van de U6ion op innovatieve technologie. Kenmerken in de auto zijn onder meer een rechthoekig multifunctioneel sportstuur met een vrij zwevend 7-inch instrumentenpaneel dat de bestuurder belangrijke rij- en systeeminformatie geeft. Aan de rechterkant van de bestuurder bevindt zich een ‘grip shift’, die in zijn ontwerp is geïnspireerd op de power-throttle van een jacht.