U6 voltooit intensieve laatste technische test

U6 voltooit intensieve laatste technische test

U6 voltooit intensieve laatste technische test 1200 800 AIWAYS

Aiways heeft drie maanden slopende wintertests uitgevoerd op zijn volgende model, de U6 SUV-Coupé. De uitgebreide technische oefening onderzocht de prestaties van het batterij-elektrische voertuig in extreme kou, inclusief controle van de aandrijf-, stuur-, rem-, ophangings- en elektrische systemen en een uithoudingsrit van 15.000 kilometer bij temperaturen onder de min 30 graden Celsius.

De tests vonden plaats in Heihe, in de noordoostelijke provincie Heilongjiang van China, die een scala aan veeleisende wegen en extreem winterweer bood. Deze locatie, gelegen nabij de uitlopers van het Kleine Khingan-gebergte, bood Aiways-ingenieurs toegang tot kronkelende alpine routes, snelle rechte stukken en stadsritten om de U6 SUV-Coupé door uitdagende rijervaringen in de meest intense omstandigheden te loodsen.

Dr. Alexander Klose, Vice President of Overseas Operations bij Aiways, zei: “De Europese reis van Aiways is nog maar net begonnen. Met de introductie van de U5 SUV in 2020 werd Aiways de eerste Chinese autofabrikant die een EV naar Europa bracht. We zijn nu klaar om dat succes te volgen met een ander overtuigend product dat onze merkambities waarmaakt. De nieuwe U6 SUV-Coupé markeert de volgende fase in de groei van het bedrijf, en dergelijke technische tests zorgen ervoor dat onze voertuigen kunnen concurreren op het internationale toneel.

Betrouwbaarheid is een cruciale factor voor de prestaties van elektrische voertuigen met accu’s in koude omstandigheden, en tijdens wintertests werd de Aiways U6 SUV-Coupé gedurende langere perioden in extreme kou achtergelaten om zijn koude start en laadvermogen bij lage temperaturen te controleren. Het voertuig maakt gebruik van een Battery Management System (BMS) met thermische controle om zelfs in zulke barre winterse omstandigheden optimale batterijprestaties te leveren. Het recupereert de restwarmte van de elektromotor om de cabine te verwarmen, waardoor de batterij minder wordt belast en de actieradius wordt behouden en het gebruikerscomfort wordt gegarandeerd.

Extreme kou heeft meer invloed dan alleen de batterijprestaties, en de ingenieurs van Aiways hebben tijdens het testen bijzondere aandacht besteed aan de duurzaamheid van elektrische circuits, verwarmings- en airconditioningsystemen, lakafwerkingen en raamafdichtingen. De Aiways U6 SUV-Coupé presteerde goed in elke test, voldeed aan de hoge eisen die verwacht werden en zorgde voor een uitstekende productbetrouwbaarheid.

Wintertesten is slechts één fase in de ontwikkeling van de producten van Aiways. De U6 SUV-Coupé heeft al strenge tests ondergaan in andere ruwe natuurlijke omgevingen om tal van vitale functies zoals waterbeheer en elektromagnetische compatibiliteit te perfectioneren.

De U6 SUV-Coupé zal in het derde kwartaal van 2022 op de binnenlandse en internationale markten van Aiways te koop zijn met als doel meer mensen aan te trekken voor eco-mobiliteit met zijn opvallende styling, hightech interieur en concurrerende prijs.