Aiways U6 SUV-Coupé heeft veel verbeteringen in oplaaddetails

Aiways U6 SUV-Coupé heeft veel verbeteringen in oplaaddetails

Aiways U6 SUV-Coupé heeft veel verbeteringen in oplaaddetails 512 512 AIWAYS

Range anxiety blijft een constante metgezel voor potentiële klanten die willen overstappen op EV. Het onderwerp langeafstandscapaciteiten in koude weersomstandigheden staat vaak in de schijnwerpers. De Aiways U6 SUV-Coupé is daarom op veel details geoptimaliseerd om de overstap naar e-mobiliteit nog gemakkelijker te maken.

  • Optimaal voorbereid op de lange termijn: de Aiways U6 SUV-Coupé kan de hoogspanningsaccu handmatig voorbehandelen voor maximale laadprestaties, of in de toekomst in de Aiways-app en in combinatie met actieve routeplanning in de “PUMP”-app.
  • Voor maximale duurzaamheid: met het nieuwe Aiways AI-Tech OS kan de maximale laadtoestand naar wens worden ingesteld, waardoor klanten de mogelijkheid hebben om aan hun individuele laadschema’s te voldoen.
  • Verbeterd rendement: Het nieuwe aandrijfsysteem en de verbeterde aerodynamica, in combinatie met maatregelen zoals de toepassing van een warmtepomp, zorgen voor een aanzienlijk lager werkelijk verbruik.

De mechanica van de aandrijving van een elektrische auto is veel minder gecompliceerd dan die van een conventionele verbrandingsmotor. Terwijl een viertaktmotor, of het nu benzine of diesel is, een groot aantal slijtagegevoelige componenten nodig heeft om de in de brandstof opgeslagen energie om te zetten in kinetische energie, is de architectuur van een elektromotor heel eenvoudig.

Innovatieve technologie om afstandsangst tegen te gaan

Toch zijn er nog bedenkingen bij de nieuwe vorm van rijden. Psychologische factoren, zoals range anxiety, spelen hierbij een grote rol. Aiways richt zich daarom specifiek op deze zaken en wil de overstap naar elektromobiliteit zo gemakkelijk en ontspannen mogelijk maken. De Aiways U6 SUV-Coupé is daarom op veel kleine details verbeterd om emissievrij dagelijks rijden zo gemakkelijk mogelijk te maken.

“Als je als fabrikant wilt slagen, moet je niet alleen kijken naar trends en ontwikkelingen, maar ook naar de daadwerkelijke behoeften van je klanten”, legt Dr. Alexander Klose, Executive Vice President Overseas Operations bij Aiways, uit. “Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat we ons bestaande MAS-platform in veel details effectief hebben kunnen doorontwikkelen voor onze nieuwe Aiways U6 SUV-Coupé om de elektrische rijervaring opnieuw aanzienlijk te verbeteren en het voor veel mensen gemakkelijker te maken om de overstap te maken. .”

Intelligente routeplanning met real-time gegevens en accuvoorbereiding

Een belangrijke innovatie is de integratie van vraaggestuurde conditionering van het hoogspanningsaccupakket. Het kan handmatig door de bestuurder worden gestart via het voertuigmenu van het Aiways AI-Tech infotainmentsysteem of in de toekomst via de Aiways-app. Evenzo zal het in de toekomst automatisch gebeuren wanneer de routeplanning actief is met de app “PUMP” van de Aiways U6 SUV-Coupé. Vooral bij winterse temperaturen en een navenant koude batterij neemt de mogelijkheid van elektronenoverdracht binnen de cellen af. Het resultaat is een verminderd laadvermogen in vergelijking met de maximaal haalbare waarden.

Om te voorkomen dat dit effect überhaupt optreedt, bewaakt de PUMP-app te allen tijde de celtemperaturen van het batterijpakket via een draadloze interface en zorgt voor een optimale voorverwarming van de hoogspanningsbatterij voordat deze bij een geplande laadstop aankomt. Hierdoor kan direct na de start van het laadproces met optimaal vermogen worden opgeladen. Een ander voordeel zijn de realtime gegevens in de app, die op elk moment informatie geven over de beschikbaarheid en prestaties van de laadstations op de betreffende locatie. Dit neemt de angst weg voor drukke of defecte laadstations voor langeafstandsklanten.