Aiways werkt samen met PUMP laadplanning

Aiways werkt samen met PUMP laadplanning

Aiways werkt samen met PUMP laadplanning 1200 1500 AIWAYS

Aiways verbetert de bruikbaarheid van zijn puur elektrische U5 SUV verder door samen te werken met PUMP, leverancier van een van Europa’s grootste laadplanningsapps voor elektrische voertuigen (EV). Dit markeert het eerste strategische partnerschap van Aiways op het gebied van autogegevens en zal de geavanceerde technologische aantrekkingskracht van zijn geavanceerde producten versterken.

Aiways-klanten hebben vanaf 22 juni 2022 toegang tot de PUMP-app via hun voertuig en smartphone om reizen vooraf te plannen en gedetailleerde informatie over oplaadpunten langs hun route te bekijken – inclusief beschikbaarheid, exacte locatie, details van de provider, dagelijkse gebruikspatronen en opladen snelheid.

Integratie van de PUMP-app in de voertuigen van Aiways biedt voordelen ten opzichte van andere ingebouwde OEM-oplossingen. PUMP is speciaal ontworpen om elektrische voertuigen te ondersteunen en zorgt ervoor dat automobilisten constant toegang hebben tot de meest actuele online kaarten en laadstations. De PUMP-app blijft te allen tijde gesynchroniseerd met de Aiways en toont alleen compatibele opladers en oplaaddetails die zijn gebaseerd op het batterijniveau en de oplaadmogelijkheden van de auto. Automobilisten kunnen ook statusupdates van laadstations ontvangen op hun smart device – een functie die momenteel niet beschikbaar is bij andere OEM-oplossingen.

PUMP is een relatieve nieuwkomer op de markt voor laadplanning en bouwt snel een community van volgers op door een app te leveren die zowel intuïtief als gegevensrijk is. De razendsnelle reisplanning en directe updates zorgen voor een naadloze EV-ervaring en uniek is dat de voertuig-naar-app-verbinding online plaatsvindt, waardoor er geen voertuighardware of adapters meer nodig zijn.

De standaardversie van PUMP is gratis en stelt gebruikers in staat om een ​​rit te programmeren op hun smart device en vervolgens de laadpuntgegevens te uploaden naar hun persoonlijke reisplanning. Met een maandelijks of jaarlijks abonnement hebben gebruikers toegang tot PUMP Pro, dat fungeert als een volledig navigatiesysteem dat de laadstatus omvat, ritten berekent en oplaadpunten onderweg aanbeveelt. PUMP Pro stelt gebruikers ook in staat om extra waypoints, retourritten, geprefereerde laadoperators, aangepaste batterijniveaus toe te voegen en deel te nemen aan een virtuele ‘wachtrij’, waardoor automobilisten laadstops kunnen plannen met minimale wachttijd bij aankomst.

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst wordt drie maanden PUMP Pro gratis verstrekt aan elke nieuwe en bestaande Aiways U5 SUV-klant. Na de proefperiode kunnen klanten profiteren van de nieuwste versie van de software tegen de betaalbare maandelijkse kosten van PUMP van € 4,99 per maand.

Toekomstige PUMP-initiatieven zullen de toevoeging van meer talen, betrouwbaarheidsbeoordelingen van laadpunten, details over of andere gebruikers wachten om een ​​bepaald laadpunt te gebruiken en Android Auto-ondersteuning zien.