Trekhaak maakt de Aiways U5 SUV nog veelzijdiger

Trekhaak maakt de Aiways U5 SUV nog veelzijdiger

Trekhaak maakt de Aiways U5 SUV nog veelzijdiger 1200 800 AIWAYS

Na een uitgebreide testfase is de retrofit afneembare trekhaak voor de Aiways U5 SUV net op tijd voor het begin van de zomervakantie op veel Europese markten verkrijgbaar. Het maakt de batterij-elektrische SUV nog veelzijdiger en een praktische allrounder dankzij het hoge trekvermogen en de beste disselbelasting in het segment.

Of het nu gaat om veel bagage, omvangrijke sportuitrusting of volledige kampeeruitrusting: met zijn ruime interieur en grote koffer is de Aiways U5 SUV perfect voor vakantiereizen. Dankzij zijn lithium-ionbatterij van 63 kWh biedt hij een elektrisch rijbereik van 400 kilometer en kan hij tijdens langere ritten in slechts 27 minuten van 30 tot 80 procent worden opgeladen. Met de retrofit trekhaak die vanaf 01.07.2022 op veel Europese markten verkrijgbaar is, wordt de volledig elektrische U5 nog praktischer en veelzijdiger.

Net op tijd voor het zomerseizoen: de Aiways retrofit trekhaak in “OE” kwaliteit

Ook als het om accessoires gaat, staat de kwaliteitsnorm van Aiways altijd voorop. De nieuwe trekhaakset is daarom individueel ontwikkeld voor de Aiways U5 SUV. Dit zorgt niet alleen voor de kwaliteit van originele onderdelen, maar ook voor de perfecte afstemming van alle componenten. In een uitgebreide testfase werd de trekhaak ook onder de zwaarste omstandigheden getest en goedgekeurd door onafhankelijke testorganisaties.

Hoog trekvermogen en de beste trekkracht in het segment

Het resultaat is een zeer hoog trekvermogen van 1.500 kg voor aanhangers met hydraulische of pneumatische rem en 750 kg voor ladingen zonder remmen voor een batterij-elektrisch voertuig in de compacte klasse. Met 100 kg bereikt de dynamische disselbelasting zelfs de beste waarde in het segment en biedt zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om drie e-bikes (E-bikes) inclusief accu’s en bagagedrager te vervoeren. Dit betekent dat de Aiways U5 SUV actieve bestuurders nog meer flexibiliteit geeft en een nog veelzijdigere metgezel wordt in het dagelijks leven.

Achteruitkijkcamera vergemakkelijkt het aan- en afkoppelen door een goed overzicht te geven

De uitgebreide uitrusting van het assistentiesysteem van de Aiways U5 SUV biedt nog meer voordelen in combinatie met de achteraf aangebrachte trekhaak. Zo maakt de achteruitrijcamera het hanteren van de aanhangercombinatie nog makkelijker. Het camerabeeld op het centrale display in het interieur toont altijd de trekhaak in beeld, waardoor niet alleen aan- en afkoppelen eenvoudiger wordt, maar ook het manoeuvreren met een aanhanger.

Montage van de trekhaak exclusief bij Aiways-servicepartners

De complete trekhaakset met afneembare trekhaak, stopcontact en kabelset is sinds 1 juli 2022 in Duitsland, België, Denemarken en Zweden te koop bij lokale servicepartners, andere markten worden naar behoefte gepland. Naast de montage van de aanhangerkoppeling en de elektrische kit kan de technische keuring en typegoedkeuring van de retrofit ook direct na overleg en afspraak worden uitgevoerd.

Belangrijke opmerking: Aangezien er geen trekvermogen is vermeld in de voertuigpapieren van de Aiways U5 SUV, moet de installatie worden gevalideerd door een testorganisatie, zodat de voertuigpapieren achteraf kunnen worden gecorrigeerd. De kosten van deze keuring zijn afhankelijk van de keuringsorganisatie en regio en komen bovenop de beslagprijs.